dissabte, 18 de març del 2017

142è aniversari de la mort de Pep Ventura

El 24 de març de 2017 es celebra el 142è aniversari de la mort de Pep Ventura.

Com cada any a Figueres es farà una ofrena floral a la seva tomba, al Panteó de figuerencs il·lustres. Serà el diumenge dia 26.


Foto Xavi Toral



Aquest any, celebrant el bicentenari del seu naixement, el Foment de la Sardana Pep Ventura ha cregut convenient que la cobla toqui unes peces dins del Cementiri.

El dia que va morir en Pep era dimecres Sant i el van enterrar l'endemà, dijous Sant. Durant molts anys per Setmana Santa era prohibit tocar música. En Pep, quan va veure arribar la fi dels seus dies, va reunir els seus músics i els hi va demanar que el dia de l'enterrament li toquessin "Toc d'oració" al Cementiri, però no va ser possible. Per tant els músics el van acompanyar amb els instruments sota el braç i el cap cot.

Es per aquest motiu, que a les 10 del matí i al Cementiri Municipal de Figueres, farem els honors a en Pep amb el següent programa:

  • El contrabaixista Josep Quer, acompanyat per la cobla Rossinyolets interpretarà un arranjament fet pel mestre Jaume Cristau sobre tres sardanes de Pep Ventura: Per tu ploro, El cant dels ocells i El pardal.
  • El poeta figuerenc Pere Prada ens recitarà un poema seu.
  • El pianista Pere Puig interpretarà el Rèquiem compost per Jaume Cristau 24 de març de 1875, dedicat a Pep Ventura.
  • Lectura de poemes a càrrec de membres de la junta del Foment de la Sardana
  • La cobla Rossinyolets interpretarà la sardana d'en Pep Ventura "Toc d'oració".


A les 12 del migdia a la plaça Tarradellas, davant del monument a Pep Ventura, ballada de sardanes amb la cobla Rossinyolets, amb el següent programa:

  1. Dilecte Mestre - Josep Cassú
  2. Aigua Xelida - Ricard Viladesau
  3. Joves triomfants - Lluís Alcalà
  4. Els gegants de Prats - Josep Coll
  5. Colla Empordà - Agapit Torrent
  6. La sardana del vailet - Pep Ventura
  7. Mariona - Josep Saderra
  8. Maria Estrella - Jaume Bonaterra
  9. L'ermita de Collbàs - Francesc Mas Ros
Com a cada ballada farem un sorteig amb la col·laboració de la Pastisseria Òpera i per als nens que ballin sardanes, sortejarem uns vals de la gelateria llagurt