divendres, 21 d’abril del 2017

Teixint Mons

Teixint Mons es un projecte educatiu que va néixer a Figueres fa quatre anys i consisteix a posar color a espais grisos de la ciutat.





Aquest projecte aborda diferents aspectes com ara el contacte entre diferents generacions, ja que es treballa conjuntament amb escoles i el casal de la gent gran, la igualtat de gèneres, el comerç just, el reciclatge, la millora del mon que ens envolta o la reflexió de gaudir del temps sense pressa i així també permet treballar diversos àmbits adaptats al currículum escolar dels alumnes.


Enguany coincidint amb el bicentenari de Pep Ventura i Figueres Capital de la Sardana, ha estat el torn de la plaça Tarradellas, envoltant amb una bufanda gegant i ben acolorida, el monument de la Sardana i de Pep Ventura. Hi han participat uns 170 alumnes de les escoles Sant Pau, Josep Pallach i Salvador Dalí. També alumnes de l’Institut Alexandre Deulofeu i el Casal de la Gent Gran, que coordina la iniciativa i ajuda els petits a “teixir” el projecte.


S'ha fet la clausura el dijous 20 d'abril, a la mateixa plaça Tarradellas, amb parlaments i rodolins a càrrec de l'alumnat. I s'ha acabat ballant tots plegats LA SARDANA DEL VAILET de Pep Ventura.




El Foment de la Sardana Pep Ventura també s'ha sumat a l'acte anant a les tres escoles i a l'Institut a explicar qui som, què fem, qui era en Pep Ventura, i sobretot inculcar els valors de la sardana com a patrimoni de la nostre cultura.



Escola Salvador Dalí


Escola Sant Pau



Escola Josep Pallach


Institut Alexandre Deulofeu


Fotos Carles Pujol, Xavi Toral i Montserrat Mauné