dimecres, 14 de juny del 2017

Miss Dalí

Ahir, 13 de juny de 2017, es va rodar a Figueres part de la pel·lícula MISS DALÍ, dirigida pel director català Ventura Pons.




Anna Maria Dalí, quatre anys més jove que Salvador, va ser la musa i amiga més íntima de l'artista fins que Dalí es va enamorar de Gala i els dos germans es van deixar de parlar durant 40 anys. La pel·lícula és una història d'amor i d'intrigues familiars, com explica Ventura Pons:


"És una història molt maca de l'amor de dos germans, que de sobte, es passen 40 anys sense parlar-se vivint en el mateix poble. I sempre he pensat que del Dalí se n'ha parlat molt, tothom ho sap tot del Dalí, i n'hi ha 50.000 llibre d'ell, de l'Anna Maria, no. Els personatges amagats són els que m'agraden, els personatges amb sentiments."

El Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres vam ser els responsables de la posada en escena d'una seqüència protagonitzada l'any 1925, quan el pare Dalí que li agradaven molt les sardanes, va pagar una audició a la Rambla amb motiu de la visita de  García Lorca a Figueres. 

Es va comptar també amb la col·laboració de Mediterrània Dansa i la colla  Tramuntana de la Societat Coral Erato.

















Fotos de Xavi Toral, Rosa Espigulé i Montserrat Mauné