divendres, 10 de novembre del 2017

Miquel Serra Bonal

Peralada 10 de novembre de 2017

Presentació del CD de Miquel Serra Bonal (1867-1923) per la Cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura.
Aquest CD correspon a la col·lecció Fonoteca de Cobla dedicada a compositors gironins, Volum V.







La Sra. Inés Padrosa  bibliotecària, bibliògrafa, investigadora i historiadora catalana,  llicenciada en Història de l'Art i diplomada en Biblioteconomia i Documentació ha sigut qui ha tret a la llum la història d'aquest compositor de Peralada, de la nissaga dels Serra, germà de Josep Serra i oncle de Joaquim Serra.




El director de la cobla Sr. Jesús Ventura ha fet la introducció explicant primer els compositors gironins dels quatre primers àlbums de la Fonoteca de Cobla, i acabant amb una exhaustiva narració de la vida musical del compositor Miquel Serra i la gran descoberta de la seva obra. 


Ha tancat la presentació de l'acte l'alcalde de Peralada Sr. Pere Torrent, donant les gràcies a la bibliotecària del Castell de Peralada, la Sra. Inés Padrosa pel treball de recerca que ha dut a terme, així com al director Jesús Ventura i a la Cobla Ciutat de Girona per haver-ho plasmat en aquest CD tan interessant.


La Cobla Ciutat de Girona ha interpretat quatre sardanes d'aquest CD. 

Podeu veure dues de les quatre sardanes que va interpretar la Cobla Ciutat de Girona, gravades en directe en aquesta presentació