dilluns, 19 de març del 2018

Traspàs de bandera de la Capitalitat de la Sardana

17 de març de 2018

Emotiu traspàs de bandera de la ciutat de Figueres a Montblanc

De Figueres hi hem anat unes 60 persones per ser testimonis d'aquest bonic acte.




La delegació de Figueres, amb mig centenar de persones, ha estat encapçalada per l’alcaldessa Marta Felip, que ha traspassat la bandera de la capitalitat a l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, en un dels moments més emotius de la proclamació. «La lliurem amb una mica de recança, perquè Figueres ha viscut la capitalitat apassionadament. Ens ha portat valors culturals i també de lleure com els que representa la mateixa anella sardanista», ha dit Marta Felip. 





El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, pregoner de la proclamació, considera que «Montblanc i la sardana formen un tàndem perfecte, amb torres i dansaires agafats de la mà». També ha remarcat: «El món sardanista continua ben viu i prova d’això en són les noves cobles. És un bon moment que ens ha de permetre reflexionar» i innovar sense perdre l’essència. De la seva banda, el president de la Confederació Sardanista, Joaquim Rucabado, ha remarcat que cada any es fan 3.300 activitats sardanistes: «La sardana està viva, és ben actual i mou gent, cultura i voluntats»

En el transcurs de l'acte els alcaldes de les dues poblacions s'han intercanviat uns obsequis. Així el nostre gegantó Pep Ventura ha anat a terres de la Conca de Barberà.

S'ha estrenat la sardana "Montblanc capital de la sardana" del compositor Alfred Abad a càrrec de la cobla Ciutat de Girona.




A la sortida, a la plaça de Sant Francesc, s'ha inaugurat un monument dedicat a la sardana, obra del montblanquí Jordi Figueras. I a continuació una ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Girona.









A la tarda al pavelló del Casal, concert "El tenor i la cobla" a càrrec de la cobla Ciutat de Girona amb la participació del tenor Albert Deprius, sota la direcció de Jordi Molina.





Fotos: Martí Augé i Montserrat Mauné.